Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.
   
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 4 Nisan 1980 tarihinde Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak öğretime başlamış, 1982 yılında Yükseköğretim Kanunu gereğince Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlanmıştır. 3 Nisan 1993 tarihinden itibaren de Mersin Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim - öğretimini sürdürmektedir.

Yüksekokul'da 1 yıl İngilizce hazırlık ve bunu izleyen 4 yıllık lisans proğramı uygulanmaktadır. 4 yıllık lisans öğretimi süresince yabancı dil eğitiminin yanı sıra, seçmeli ikinci bir yabancı dil (Almanca veya Fransızca) eğitimi de sürdürülmektedir. Öğrencilerin öğrenimleri süresince 18 hafta staj yapma zorunlulukları vardır.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun amacı, turizm sektörüne üst düzey yönetici yetiştirmektir. Bu amaçla, öğrencilere teorik eğitimin yanı sıra, uygulamalı öğretim olanağı da sağlanmaktadır.

Yüksekokul'da daimi statüde 3 Profesör, 1 Doçent, 4 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi, 1 uzman, 1'i Yüksekokul'da olmak üzere diğerleri A.B.D.'de master ve doktora proğramlarına kayıtlı olan toplam 6 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

Yüksekokul'un kütüphanesi, 15 PC kapasitesinde bilgisayar ve Restaurant -Servis Hizmetleri Yönetimi dersi uygulama laboratuvarı vardır. Ayrıca, yüksekokula ait bir de uygulama oteli yapılmaktadır. İçel İli Tece Beldesi'nde denize sıfır alanda inşaatı süren uygulama oteli, kapalı alanda otel ve kafeterya, açık alanda ise havuzlar, teraslar, spor tesisleri, otopark olarak planlanmıştır. Oturumu 1567 m2 olup, tamamı 6803 m2 kapalı alandır. Toplam 47 çift kişilik oda ve 10 suit oda olup, 134 kişi kapasitelidir.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, öğretime başladığı 1980 yılından 1998-1999 eğitim-öğretim yılı güz dönemi sonuna kadar toplam 1044 (237 kız, 807 erkek) öğrenciyi mezun etmiştir. Halen kayıtlı öğrenci sayısı, 622'dir. Bunlardan 63 öğrenci de hazırlık eğitimi safhasındadır.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, okul eğitimi esnasında olduğu kadar, yaz döneminde ve mezuniyet sonrasında da kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Mezunlarımız, aldıkları eğitim paralelinde, gerek yurt içindeki üniversitelerde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi, gerekse yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarında master ve doktora öğrencisi olarak görev yapabilmektedirler. Mezunlar, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında faaliyet gösteren konaklama işletmeleri ve seyahat acentalarında da kolaylıkla iş bulabilmektedirler.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, 1998-1999 eğitim - öğretim yılında 103 öğrenci almıştır. 1999-2000 eğitim - öğretim yılına "konaklama işletmeciliği" ve "seyahat işletmeciliği" isimlerinde iki bölümle başlanılmış ve toplam 63 öğrenci alınmıştır.

 

Konaklamamuhasebesi.com      |      Hasan Hakan Caglayan                   Sayfanin basina donus          Ana sayfa